Jezici: English | Srpski

Skype name: aldirentacarSkype
Pratite nas: Facebook

Kontakt email:
aldirentacargo@gmail.com

+381 66 340 700
Viber WatsApp

CENE SU NA BAZI "SVE UKLJUČENO" - bez skrivenih troškova. Pozovite nas za više informacija

Radno vreme: Radnim danima i vikendom 07-24h

CITROEN C4 GRAND PICASSO 2.0 HDI MINIVAN
Rent a Car Beograd, Niš, Šabac

Tip vozila: Karavan
Gorivo: Dizel
Kubikaza: 1698
Menjac: Manuelni
Potrosnja: 5l/100km

Rezervišite online

Cene za najam automobila CITROEN C4 GRAND PICASSO 2.0 HDI MINIVAN

Cene za letnju sezonu (01. jun - 15. sept)
1 dan 2 - 3 dana 4 - 7 dana 8 - 15 dana 16 - 30 dana 30+ dana
Cena 45 € 40 € 35 € 32 € 30 € 28 €
Cene za zimsku sezonu (15. sept - 01. jun)
1 dan 2 - 3 dana 4 - 7 dana 8 - 15 dana 16 - 30 dana 30+ dana
Cena 40 € 35 € 28 € 25 € 23 € 22 €

Lansiran u oktobru prošle godine, Citroen C4 Picasso već se prodao u više od 100.000 primeraka, postavši tako najtraženiji kompaktni van na Starom kontinentu

Nestandardan način rešavanja ergonomskih problema je uvek prisutan kod Citroena

Zapravo prodao bi se ovaj Picasso verovatno u još većem broju, da se u samom startu nije pojavila isključivo produžena verzija sa sedam sedišta. Uslovno rečeno kratki, sa pet mesta, nastupa gotovo pola godine kasnije, distancirajući se od velikog potpuno različitim zadnjim delom.

Na uspeh se nije trebalo dugo čekati, tako da je u sedam zemalja Evrope (Španija, Belgija, Italija, Danska, Portugal, Česka i Mađarska) odmah postao najprodavaniji van, i to ne samo u svom segmentu. Naravno ne slučajno, jer osim originalnog izgleda, C4 Picasso poseduje nesumnjive kvalitete, kao i brojna avangardna rešenja. No, to se i moglo očekivati od jednog Citroena, samo što je ovoga puta, po mnogo čemu, za prsa ispred konkurencije.

Veliki stakleni krov i elektropomični zastor su još uvek retkost na spisku dodatne opreme

Normalno, reći će neko, model koji poslednji stupa na scenu, imao je vremena da nauči na greškama drugih, odnosno da prekopira sve kvalitete konkurenata. Tačno, ali Picassu, baš kao i umetniku čije ime nosi, ne nedostaje ideja i originalnosti, do te mere da će neiskusan vozač imati poteškoća da ga istera iz garaže, ukoliko prethodno ne baci pogled na uputstvo za upotrebu. Zaista treba izvesno vreme kako bi se navikao na nesvakidašnje postavljene komande. Mislimo pre svega na odsustvo klasičnog menjača i ručne kočnice, dok upravljač sa desetak raznoraznih funkcija zahteva posebno poglavlje. Nažalost mnoga od ovih ”egzotičnih” rešenja rezervisana su za modele sa vrha ponude, mada ni osnovne verzije nisu lišene principijelnih kvaliteta. Tim bolje, prokomentarisaće pristalice klasične škole, jer manje elektronike u principu znači manje glavobolje, a standardne komande ne zahtevaju nikakvo adaptiranje.

Delija od 1,5 tona
Nešto zbog evidentnog rasta ljudske rase, a dobrim delom i radi što bolje pasivne sigurnosti (čitaj dobijanja najviših ocena prilikom kraš testova), svaka nova generacija automobila je sve veća i teža. Picasso je pravi šampion na ovome polju, nažalost u negativnom kontekstu, što u velikoj meri utiče na karakteristike.

Iz tog razloga nismo se odlučili za osnovnu verziju sa benzinskim 1,8/127 KS, već smo posegnuli za onu sa sedam sedišta, pogonjenu dizelom 2,0 HDI sa 138 KS. Interesantno je naglasiti da je dvolitarski dizel motor u Francuskoj čak 2.500 evra skuplji od svog benzinskog ”brata”. Agregat je uparen sa šestostepenim automatskim menjačem, koji naprosto radi fantastično! Ipak, recimo odmah da ovaj agregat dobro ”leži” Picassu, mada ne treba očekivati da van poleti na najmanji dodir papučice za gas.

Atraktivan i originalan stil su oduvek bili zaštitni znaci Citroen vozila


Bilo kako bilo, C4 Grand Picasso 2,0 HDi je dovoljno dinamičan i performantan, sa ubrzanjem do 100 km/h od 12,5 sekundi i maksimalnom brzinom od 195 km/h, kako tvrdi proizvođač, a po nama 5-6 km/h manje. Uz potrošnju goriva od samo 6,5 litra u kombinovanim uslovima vožnje, ovaj agregat se nameće kao najbolji izbor za Citroena C4 Picasso.

Ï